INTRETINERE

Intretinerea amenajarii peisagistice

Gestionarea (intretinerea) spatiului verde se desfasoara pe aproape tot parcursul anului. Aceasta operatiune este necesara pentru a pastra un aspect placut intregii amenajari, dar si pentru a mentine aspectul sanatos a vegetatiei existente. In functie de numarul si dimensiunile plantelor, dar si de suprafata gazonata, sedintele de intretinere se pot programa, astfel: saptamanal; o data la zece zile; o data sau de doua ori pe luna.

Intretinerea spatiului verde consta in urmatoarele operatiuni: tunderea plantelor ornamentale – pentru pastrarea unei forme placute, pentru stimularea ramificarii si pentru limitarea cresterii excesive; tratamentele fitosanitare – pentru prevenirea sau eradicarea bolilor si a daunatorilor; fertilizarea (foliara si radiculara) plantelor ornamentale si a gazonului, pentru o dezvoltare mai viguroasa a acestora.

Intretinerea corecta, si la timp, a amenajarilor peisagistice poate duce la imbunatatirea aspectului zonei verzi, deoarece plantele, fiind organisme vii, prin cresterea si dezvoltarea lor, pot da aspecte nebanuite acelui spatiu.

SERVICII CONEXE

Proiectare Peisagistica

mai mult

Intretinere gradini

mai mult

Sisteme de irigatii

mai mult